Rapport KD 738 over de VIRYA-6 beschikbaar

Hier worden verschillende vormen van windenergie besproken

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Adriaan Kragten
Berichten: 651
Lid geworden op: 22 mar 2015, 09:02

Rapport KD 738 over de VIRYA-6 beschikbaar

Bericht door Adriaan Kragten »

Het rapport KD 738 kan gratis gekopieerd worden van mijn website: www.kdwindturbines.nl onder het menu KD reports. De titel van dit rapport is: "Calculations executed for the 3-bladed rotor of the VIRYA-6 windmill (lambda design = 6) with the pendulum safety system with a torsion spring connected to the generator type TGET620-5KW-200R for grid connection or heat generation".

Ik denk dat deze windmolen groot genoeg is voor de verwarming van de woonkamer van een huis met drie weerstanden in een waterreservoir. Een waterreservoir is nodig om de fluctuaties van de geleverde energie op te vangen. Omdat de door een windturbine opgewekte energie goed in de pas loopt met de gevraagde energie voor verwarming in de winter is een veel kleiner reservoir nodig dan het reservoir dat nodig is om 's zomerse zonne-energie op te slaan voor de winter. Dit reservoir hoeft ook veel minder goed geïsoleerd te zijn omdat de energie maar voor een paar dagen opgeslagen behoeft te worden.
Adriaan Kragten
Berichten: 651
Lid geworden op: 22 mar 2015, 09:02

Re: Rapport KD 738 over de VIRYA-6 beschikbaar

Bericht door Adriaan Kragten »

Een nieuw hoofdstuk 7 werd toegevoegd aan rapport KD 738 over de VIRYA-6. De titel van dit hoofdstuk is: "Use of a resistance as load for heating". Het blijkt dat schakeling van ster naar delta een goede manier is om de molen bij lage windsnelheden te laten aanlopen en bij lage windsnelheden ook al vermogen op te wekken.
Plaats reactie