Workshop Rocket Heater bouwen in Weesp

verwarming, isolatie, huiselijk energieverbruik

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
peterberg
Moderator
Berichten: 2522
Lid geworden op: 02 mar 2007, 18:09
Locatie: Den Haag

Workshop Rocket Heater bouwen in Weesp

Bericht door peterberg »

In het weekeinde van 26 en 27 november wordt er een workshop gehouden bij Het Domijn in Weesp. De bedoeling is dat er twee rocket heaters gebouwd worden, allebei zonder massa, het zijn dus snelle kachels. De ene wordt een batchrocket van 120 mm systeem diameter en twee 200 liter olievaten hoog. De tweede is een J-tube, ook een 120 mm systeem maar dan ondergebracht in één vat.

In het algemeen levert een batchrocket met een gegeven systeem formaat twee keer zoveel vermogen als een J-tube in dezelfde tijd. De batchrocket gebruikt in die zelfde tijd ook twee keer zoveel brandstof, kilowatten kunnen niet gemaakt worden uit lucht alleen. Vandaar dat de omvang van de bell voor de J-tube kleiner is.
Ter plaatse staat ook een batchrocket van drie vaten hoog met een 150 mm batchrocket systeem er in, die wordt ongetwijfeld gedemonstreerd.

Er zit wat metaalwerk aan die dingen en een beperkte hoeveelheid vuurvaste stenen zagen en metselen. De riser wordt gemaakt van een 180 mm kachelpijp met 25 mm superwool er rondom in. Deze snelle truc wordt een 5-minutes riser genoemd, bedacht door Doug Ptacek uit de USA.

Afbeelding

Afbeelding

Er is nog plaats voor 5 tot 7 participanten, afhankelijk hoeveel mensen er via andere mogelijkheden bij komen. In principe wordt alleen een bijdrage voor de gezamenlijke lunch gevraagd, een bijdrage aan de (toch niet geringe) materiaalkosten wordt aan de deelnemers overgelaten.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mij via een PM, dan geef ik het weer door aan de organisator.
groeten, Peter
+52° 1' 47.40", +4° 22' 57.80"
Plaats reactie