Rapport KD 732 over de VIRYA-14 beschikbaar

Hier worden verschillende vormen van windenergie besproken

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Adriaan Kragten
Berichten: 651
Lid geworden op: 22 mar 2015, 09:02

Rapport KD 732 over de VIRYA-14 beschikbaar

Bericht door Adriaan Kragten »

Rapport KD 732 kan gratis gekopieerd worden van mijn website: www.kdwindturbines.nl onder het menu KD-reports. De titel van dit rapport is: "Calculations executed for the 3-bladed rotor of the VIRYA-14 windmill (lambda design = 6) with the pendulum safety system with a torsion spring connected to the generator type PMG900-I-30KW-100R for grid connection".

De toegepaste generator is de grootste axial flux PM-generator van Hefei Top Grand met een inner rotor. De VIRYA-14 is daardoor een windturbine met de grootste rotordiameter (D = 14 m) die direct drive gekoppeld kan worden aan een PM-generator die in de markt te koop is. Dit is een groot voordeel omdat de ontwikkeling van een grote direct drive PM-generator zeer complex en erg duur is. De VIRYA-14 heeft een maximum vermogen van ongeveer 21 kW en is in staat om het vermogen te leveren dat nodig is voor de warmtepompen van ongeveer twintig goed geïsoleerde nieuwbouwhuizen. KD 732 is alleen een ontwerprapport waarin geanalyseerd wordt dat de gekozen generator bruikbaar is voor de gekozen rotor en de gekozen beveiliging. De hulp-as, de kop en de toren moeten nog ontwikkeld en uitgetekend worden en de juiste inverter moet ook nog gevonden worden (wat ik niet ga doen). Ontwikkeling van deze molen wordt alleen aangeraden voor professionele bedrijven met voldoende kennis en fabricagecapaciteit.
Adriaan Kragten
Berichten: 651
Lid geworden op: 22 mar 2015, 09:02

Re: Rapport KD 732 over de VIRYA-14 beschikbaar

Bericht door Adriaan Kragten »

Er werd een nieuw hoofdstuk 7 toegevoegd aan rapport KD 732 over de VIRYA-14. De titel van dit hoofdstuk is: "Use of the VIRYA-14 in combination with fourteen detached houses". Dit idee, waarbij veertien vrijstaande huizen op mijn eigen grond komen te staan, werd verder uitgewerkt in een aparte Nederlandstalige notitie getiteld: "Ideeën over realisatie van 14 bouwpercelen en één VIRYA-14 windmolen in Boskant" die te vinden is onderaan de lijst met KD-reports. De toegepaste huizen zijn geschikt voor dubbele of driedubbele bewoning en worden beschreven in een aparte notitie die te vinden is onder het menu "No wind energy".
Plaats reactie