
Via dat eerdere draadje las ik over bierbostel, daar hebben we nu een aantal kleine hobbybrouwers waar we regelmatig boerbostel mogen ophalen
De varkens eten het erg graag maar soms zie ik wel terug dat het niet helemaal goed verteerd word, ik ben nu gestart om telkens 24 uur van te voren klaar te zetten op water (voorweken) kijken of dat iets helpt.
Inmiddels zijn we qua voorbereidingen ook een heel stuk verder
Van een slagerije een mooie vleesmolen overgenomen, van mijn schoonzus kreeg ik uit Tsjechië een stopbus van 5 liter en we hebben een oude massief eiken kast gekocht om in te gaan roken en de onderdelen voor een cold smoke generator liggen klaar.
In oktober had ik al eens een vacumeertafel gekocht, werkte niet helemaal lekker dus maar eens weggebracht voor een service, bleek al 50 jaar oud te zijn en werkt inmiddels weer als een nieuwe.... zeer blij mee
Woensdag ga ik naar een droogkast kijken
Hopelijk volgende week de eerste naar de slacht....