Re: vlierbloezemlimonade en andere
Geplaatst: 11 mei 2020, 17:45
Andere plek, zelfde recepten, vandaag 5 liter vlierbloesemchampagne in 5ltr gistingsfles gedaan.
Zaterdagochtend met de kids dicht bij huis (we mochten nog niet verder dan 1km van huis) wat vlier gevonden die al flinke bloei vertoonde. 15 of 20 grote schermen op 5 liter water. Van de 5 liter was 1.5 liter warm en daar heb ik eerst 700 gram suiker in opgelost. Dit heeft 2 dagen gestaan en vanmiddag waren er flink wat bubbels gezien. Natuurlijk vergisting is aan de gang dus.
Ik zit net te kijken naar m'n recept en ik denk dat ik qua hoeveelheid suiker wellicht wat aan de krappe kant zit. Had dit recept gebruikt en ik had de omrekening van ponden en cups weer eens niet goed.
We gaan vast nog wel een batch doen als de bloei nog wat verder gevorderd is.
Van alle brouwsels is dit eigenlijk mijn favoriet. Ik kwam tijdens onze verhuizing nog een paar flessen tegen en die hebben we puur, met tonic en met een fles prosecco die we nog van onze bruiloft overhadden soldaat gemaakt.
Zaterdagochtend met de kids dicht bij huis (we mochten nog niet verder dan 1km van huis) wat vlier gevonden die al flinke bloei vertoonde. 15 of 20 grote schermen op 5 liter water. Van de 5 liter was 1.5 liter warm en daar heb ik eerst 700 gram suiker in opgelost. Dit heeft 2 dagen gestaan en vanmiddag waren er flink wat bubbels gezien. Natuurlijk vergisting is aan de gang dus.
Ik zit net te kijken naar m'n recept en ik denk dat ik qua hoeveelheid suiker wellicht wat aan de krappe kant zit. Had dit recept gebruikt en ik had de omrekening van ponden en cups weer eens niet goed.
We gaan vast nog wel een batch doen als de bloei nog wat verder gevorderd is.
Van alle brouwsels is dit eigenlijk mijn favoriet. Ik kwam tijdens onze verhuizing nog een paar flessen tegen en die hebben we puur, met tonic en met een fles prosecco die we nog van onze bruiloft overhadden soldaat gemaakt.