Probleem met cider

land- en tuinbouw, voeding

Moderator: Moderators

deleted
Berichten: 4857
Lid geworden op: 17 jun 2010, 11:29

Re: Probleem met cider

Bericht door deleted »

kockie schreef:opgeschoond of gesloten.
Is ontsmetten niet voldoende ?

G
GTV6
Berichten: 383
Lid geworden op: 18 apr 2014, 17:53

Re: Probleem met cider

Bericht door GTV6 »

Met een metalen pollepel in de bouillon heb je meer kans dat het goed gaat. Waarom?
In een paar uur kan het zuur zijn bij verkeerd weer.
Het komt niet door de bliksem, wel door het weer. Het is vlak voor het onweer drukkend, ofwel hoge temperatuur en zeer hoge RV.
Dat is perfect voor schimmels, de hoogste druk qua meeldauw, valse meeldauw enz.
De hondsdagen zijn echt een ding alles bederft.
Schimmels groeien als een lieve lust bij drukkend weer, alleen niet de schimmels en gisten die je wil.
Die oude wijsheden zijn niet te negeren.
Wij staan alleen wat verder van de natuur als onze voorouders en willen ook alles kunnen beredeneren.

Over de appels in Frankrijk en bij ons, er zijn verschillen dus dingen pakken anders uit. Hier is er bijna altijd hoog gras onder de bomen, en tegen de tijd dat de appels vallen wordt het gras soms de hele dag niet droog.
Nu al kan het tot 15.00 uur duren eer het gras droog is. ligt zo'n appel daar een paar dagen dan is het bal.
Door het vallen is er een beurse plek ontstaan en de bescherming (schil) is aangetast rot begint binnen een paar uur in nat gras. Baccies en schimmels nemen het dode fruit over.
Plaats reactie