Hardheid reduceren en chloor uit het water halen dat het weer smaakt
Geplaatst: 22 jul 2020, 22:11
Het kraanwater hier is enorm hard, zonder behandeling kan je er zowaar mee metsen en zitten binnen de 2 weken alle zeefjes op de kraantjes verstopt. Ook smaakt het altijd naar chloor, beetje eigen aan een zeer rurale streek.
Voor het eerste probleem hebben we nu een waterverzachter op basis van zout. Werkt goed, en het gebruik van bvb wasmiddel is drastisch gedaald. Maar wat kan ik met dat zoute spoelwater doen? Omgerekend is het toch wel 10% van het verbruik. Aan de plantjes geven is niet zo'n goed idee.
En dan die chloorsmaak. Ermee koken vormt geen probleem, maar rechtstreeks drinken smaakt echt niet. Het water eerst een dag laten uitgassen lukt ons organisatorisch niet. Die plastic waterflessen wil ik niet meer zien. Een Brita achtige kan met filter komt hier ook niet goed maar het filteren met actieve kool zie ik wel zitten. Nu wil ik een extra kraantje plaatsen specifiek voor drinkwater met zo'n cartridge filter. Is er werkelijk een voordeel aan zo'n KDF voorfiltering in de actieve koolstof patronen of is het weer verkoopspraat?
Voor het eerste probleem hebben we nu een waterverzachter op basis van zout. Werkt goed, en het gebruik van bvb wasmiddel is drastisch gedaald. Maar wat kan ik met dat zoute spoelwater doen? Omgerekend is het toch wel 10% van het verbruik. Aan de plantjes geven is niet zo'n goed idee.
En dan die chloorsmaak. Ermee koken vormt geen probleem, maar rechtstreeks drinken smaakt echt niet. Het water eerst een dag laten uitgassen lukt ons organisatorisch niet. Die plastic waterflessen wil ik niet meer zien. Een Brita achtige kan met filter komt hier ook niet goed maar het filteren met actieve kool zie ik wel zitten. Nu wil ik een extra kraantje plaatsen specifiek voor drinkwater met zo'n cartridge filter. Is er werkelijk een voordeel aan zo'n KDF voorfiltering in de actieve koolstof patronen of is het weer verkoopspraat?