kersenpit
Moderator: Moderators
Re: kersenpit
Gewoon afkoken tot ze niet meer rood zien?
Re: kersenpit
Dank, dat proberen we.
Re: kersenpit
Heb het volgende gevonden op een ander forum:
- In een emmer manueel wassen tot het vlees er zo veel mogelijk af is. Meerdere keren. Enkel water gebruiken.
- 15min afkoken, temperatuur net onder kookpunt houden.
- Direct na koken in koud water steken (weet eigenlijk niet waarom...) en zo nodig weer een paar keer manueel wassen.
- Zeeeer goed drogen. bvb op een handdoek in de zon, of in een pan of in de oven.
- In een emmer manueel wassen tot het vlees er zo veel mogelijk af is. Meerdere keren. Enkel water gebruiken.
- 15min afkoken, temperatuur net onder kookpunt houden.
- Direct na koken in koud water steken (weet eigenlijk niet waarom...) en zo nodig weer een paar keer manueel wassen.
- Zeeeer goed drogen. bvb op een handdoek in de zon, of in een pan of in de oven.
Re: kersenpit
We hebben kersepitten omdat we kersensap maken, veel vruchtvlees is er niet meer, het schimmelt wel erg vlug.
Re: kersenpit
Ik heb toevallig twee weken terug de bedenker van de kersenpitkussens gesproken, en de pitten die zij gebruikten gingen eerst naar een koffiebrander. Drogen en in een trommel langs elkaar schuren om het vruchtvlees te verwijderen dus.
Groet,
Hans
Groet,
Hans
-
- Berichten: 4615
- Lid geworden op: 02 dec 2006, 12:23
Re: kersenpit
Hoe oud is die bedenker, als kersenpittenzakken in de middeleeuwen al gebruikt werden als droge kruik?
Groet,
Dj
Groet,
Dj
He chose to be rich by making his wants few, and supplying them himself. - Ralph Waldo Emerson-
Re: kersenpit
John,
Dat klopt, maar toen moesten de kruiken uren op de kachel liggen. Hij heeft bedacht dat ze ook in de magnetron op te warmen zijn en heeft het op die manier jaren geleden nieuw leven ingeblazen. Letterlijk dus niet de bedenker, we degene die het voor de massa bruikbaar heeft gemaakt.
Groet,
Hans
Dat klopt, maar toen moesten de kruiken uren op de kachel liggen. Hij heeft bedacht dat ze ook in de magnetron op te warmen zijn en heeft het op die manier jaren geleden nieuw leven ingeblazen. Letterlijk dus niet de bedenker, we degene die het voor de massa bruikbaar heeft gemaakt.
Groet,
Hans
Re: kersenpit
Leuk, om kersenpitten zo te hergebruiken! Ik heb laatst ook mn eigen kersenpittenkussen gemaakt, maar dan met lijnzaad ipv kersenpitten. Werkt ook prima!
-
- Berichten: 4615
- Lid geworden op: 02 dec 2006, 12:23
Re: kersenpit
Hier een recept voor een fantastische likeur:
-Neem kersenpitten en droog ze. Liefst met wat vruchtvlees eraan.
-Draai de droge pitten door een graanmolentje, zodat de schil breekt en het amandeltje vrijkomt.
-Kiep de hele zwik in een pot en schenk er wodka of brandewijn bij totdat de pitten net onder staan.
-Na twee maanden trekken, filteren door een koffiefilter of doek.
-300 gram suiker per liter drank toevoegen.
-Heerlijke borrel of smaakmaker voor desserts. Vanaf nu zul je nooit meer pitten weggooien.....
Groet,
DJ
-Neem kersenpitten en droog ze. Liefst met wat vruchtvlees eraan.
-Draai de droge pitten door een graanmolentje, zodat de schil breekt en het amandeltje vrijkomt.
-Kiep de hele zwik in een pot en schenk er wodka of brandewijn bij totdat de pitten net onder staan.
-Na twee maanden trekken, filteren door een koffiefilter of doek.
-300 gram suiker per liter drank toevoegen.
-Heerlijke borrel of smaakmaker voor desserts. Vanaf nu zul je nooit meer pitten weggooien.....
Groet,
DJ
He chose to be rich by making his wants few, and supplying them himself. - Ralph Waldo Emerson-
Re: kersenpit
Een likeur maken van kersenpitten, dat klinkt ook interessant zeg! Ga ik volgende keer proberen
Re: kersenpit
Ik had een handvol morellen; te weinig om echt wat mee te doen. Hiermee bovenstaande geprobeerd. Echt hemels!! Ik heb de hele morellen gebruikt en niet alleen de pitten.Dutch John schreef:Hier een recept voor een fantastische likeur:
Mensen zeggen wel eens dat ik troep verzamel; ik noem mezelf liever een industrieel-amateur-archeoloog die probeert waardevolle artefacten te behouden.
Why should I work harder when I can work smarter
Why should I work harder when I can work smarter
Re: kersenpit
Probeer dan ook eens Sloegin te maken van sleebessen [bessen van de sleedoorn].
Bessen plukken als het gevroren heeft, en met 300gr witte basterdsuiker in de gin zetten in een grote weckpot.
Een week of 2 dagelijks keren zodat de suiker goed oplost.
Na een maand of 3 de gin zeven, en genieten maar.
Bessen plukken als het gevroren heeft, en met 300gr witte basterdsuiker in de gin zetten in een grote weckpot.
Een week of 2 dagelijks keren zodat de suiker goed oplost.
Na een maand of 3 de gin zeven, en genieten maar.
Re: kersenpit
Tja, die vorst he..