Pagina 1 van 1

Mobiele batch rocket bouwen

Geplaatst: 29 nov 2020, 21:06
door jverbee
Beste forum leden,
Ik speel met het idee om een (mobiele)batch rocket stove te bouwen zodat deze in de tuin verplaatst kan worden. Ik had gedacht om deze te bouwen op een houten euro pallet met daarop 1 of 2 lagen Ytong. Is dit mogelijk? Word de onderkant van de brandkamers zeer warm? De pallet met opbouw kan ik dan verplaatsen met een transpallet. Iemand hierover opmerkingen of aandachtspunten?

Alvast bedankt
Jurgen

Re: Mobiele batch rocket bouwen

Geplaatst: 29 nov 2020, 21:30
door kockie
Hier een verslag van een forumlid die een batchrocket op een houten vloer heeft geplaatst: viewtopic.php?f=3&t=3134

Re: Mobiele batch rocket bouwen

Geplaatst: 01 dec 2020, 09:20
door jverbee
Ik had niet verwacht dat de onderkant zo warm zou worden.

Re: Mobiele batch rocket bouwen

Geplaatst: 01 dec 2020, 10:07
door peterberg
jverbee schreef:
01 dec 2020, 09:20
Ik had niet verwacht dat de onderkant zo warm zou worden.
Een van de problemen met een houten vloer of wand is dat het hout op de lange duur kan verkolen. Om het hout vlam te laten vatten wordt de temperatuur niet hoog genoeg, tenzij het is veranderd in houtskool want dat heeft een lagere zelf ontbranding temperatuur.

Dus: ook als het hout op zichzelf niet heet genoeg wordt om in de fik te gaan, kan dat wel gebeuren als een deel ervan verkoold is.
En dat gebeurt al vrij snel, heb ik gemerkt.

Re: Mobiele batch rocket bouwen

Geplaatst: 01 dec 2020, 21:55
door ritsaert snijder
Je kan voor de zekerheid een plaat calcium silicaat nemen, of een dikke laag vermiculiet (met 10 procent vermiculiet). Maar het bouwen van een mobiele rocket is niet echt aan te raden omdat vuurvaste bouwsels - met stenen - niet heel stevig zijn en zeker niet goed bestand zijn tegen -vaker - verplaatsen. Je kan het ding natuurlijk wel inpakken in een metalen kist. Maar dat maakt het niet eenvoudig.