Rijden op houtsnippers

Op speciaal verzoek van onze houtgasguru is dit gedeelte geopend. Hier kan worden gediscussieerd over houtgasgeneratoren voor vervoer, maar ook stationaire toepassingen

Moderator: Moderators

Dutch John
Berichten: 4615
Lid geworden op: 02 dec 2006, 12:23

Re: Rijden op houtsnippers

Bericht door Dutch John »

Koos,

Zeker heeft hout de toekomst. En niet alleen om te verstoken. Echter rijden op hout was, is en blijft een crisismethode. Er is nu geen markt voor. En als er markt voor is, dan is er te weinig hout. Bovendien is er niemand die zoveel wil betalen om zichzelf te behelpen. In Yankee-land kun je losse vergassers kopen in de grootte van de Volvo vergasser. Voor een hele set betaal je dan al snel $25.000-$30.000. En dan nog monteren en kleine delen fabriceren.... Tegen de tijd dat het echt crisis is, is het geld ook opgedroogd, dus rijk kun je er nooit van worden. Zelfs Georges Imbert, groot producent van vergassers in de tweede wereldoorlog, is arm en gedesillusioneerd gestorven.

Dus, nee, daar ga ik niet aan beginnen. Bovendien staat bij mij de "verdienprikkelschakelaar" al een tijdje op uit.

David,

In 1940 telde het Nederlands wagenpark 240.000 stuks (nu 7.000.000?). Daarvan reden er in augustus 1940 nog maar 100.000 van rond door brandstofschaarste. In november had men becijferd dat er in Nederland langdurig autohout beschikbaar zou zijn voor ongeveer 1.500 auto's. Stel dat we nu evenveel hout hebben als toen en dat de rekenaars er destijds factor 10 langs zaten. 15.000 van de 7 miljoen? Kan je het vrachtvervoer niet eens een klein beetje mee aan de gang houden. Het merendeel van de oorlogsgasgeneratoren in Nederland waren dan ook turf en antracietvergassers.

Groet,
DJ
He chose to be rich by making his wants few, and supplying them himself. - Ralph Waldo Emerson-
Plaats reactie