Pagina 1 van 1

Te Koop Verner houtkachel

Geplaatst: 14 jul 2018, 09:16
door simjoc
Vanwege de verkoop van ons huis staat deze kachel te koop. Het betreft een houtkachel die op de Centrale Verwarming is aan te sluiten (Hout CV).

Type: VERNER 12/7 of de Golemek 12/7

Deze kachel heeft 12 kW vermogen. Van dit vermogen geeft hij 7kW af aan het water. Dit betekend dat hij 60% van zijn vermogen afgeeft aan het Cv circuit of aan bijvoorbeeld een buffervat.

Wij hebben bij aanschaf de kachel helemaal gerestaureerd en hierbij hebben wij het binnenwerk en de isolatie vervangen. Wij hebben hoogwaardige isolatie gebruikt en hierdoor is het waterzijdige vermogen waarschijnlijk rond de 70% geworden. De eerste foto is van na de restauratie en de tweede foto is van hoe de kachel nu is. Op verzoek kunnen er meer foto's worden geplaatst.

De water wisselaar zit aan de bovenkant van de kachel. Deze is gemakkelijk te reinigen door de klep op te tillen. Het hangt er een beetje vanaf hoe vaak je stookt maar ik maakte de wisselaar om de twee weken schoon. Het voordeel van deze kachel is dat hij twee veiligheids systemen heeft. Een overdruk beveiliging en een koelfunctie. De koelfunctie gebeurd door een spiraal en het voordeel hiervan is dat de kachel blijft branden en alleen gekoeld word.

De nieuwe bewoners van ons huis hebben liever een andere kachel en daarom gaat deze in de verkoop. De bodemplaat hoort er niet bij en deze word niet verkocht. Alle aansluitingen aan de achterzijde en de veiligheidsgroepen zitten er bij.

Re: Te Koop Verner houtkachel

Geplaatst: 24 nov 2019, 12:53
door Dgelder94
Goedenmiddag.

Wat vraagt u voor de deze houtkachel?
Mijn tel nummer is verwijderd

Alvast bedankt,

Groetjes Denise

Re: Te Koop Verner houtkachel

Geplaatst: 25 nov 2019, 08:56
door dormos
Hoop voor de aanbieder dat 'ie inmiddels verkocht is, bericht is van Juli 2018....