Luigi - uit het oude voorsteltopic

Dit forumonderdeel is bedoeld om je voor te stellen aan andere forumdeelnemers

Moderator: Moderators

luigi
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 dec 2007, 19:58
Locatie: Boissy St Léger ( France )
Contacteer:

Luigi - uit het oude voorsteltopic

Bericht door luigi » 25 mar 2008, 12:57

Hello aan al het gepeupel die dit forum bevolkt ...
Ik ben Luigi en tel ondertussen 52 lentes op mijn levensmeter ( bouwjaar '56 dus )
D'origine ben ik van de Belgische kust waar ik na mijn studies als electrotechnieker het zelfstandig beroep van installateur in elektrische installaties beoefende , in die tijd gespecialiseerd in verlichting .
Na mijn echtscheiding heb ik een punt gezet aan dit kustleven ( alhoewel ik nog regelmatig terug ga om mijn 3 dochters te bezoeken die ondertussen elk hun leven leiden )
Zo ben ik op de franse markt beland en hou ik me nu hoofdzakelijk bezig met het verdelen van elektrische speksteenkachels en verwarmde spiegels alsook domotica ( voorlopig ) .
WATER , ZON en WIND zijn voor mij de 3 energiebronnen waar eenieder GRATIS kan over beschikken ( of een combinatie van de 3 ).
Nu de energiekrisis een onomkeerbare realiteit is ( 105 dollar per bariel petroleum op dit moment ) ben ik ervan overtuigd dat we hoe dan ook terugkeren naar een tijdperk waar ieder voor zich aan zijn energiebehoeften zal moeten voldoen
Daarom zie ik een vertikaal as draaiende WINDmolen ( tonnetjes vorm ) op het dak van ieders huis als een oplossing ( vroeger stond wel op ieders dak een antenne en dat was precies ook niet mooi ) .
Wie van de forumleden is ooit eens naar de Pyrénéën geweest in zuid west frankrijk , daar staat een pracht van een ZONnecollector met spiegels in Odeillo ( zeker een bezoek waard )
een mooi voorbeeld dat het echt kan zonder kerncentrales .
Met een thermische zonnecollector kan men WATER gemakkelijk tot stoom omvormen en electriciteit opwekken , in een gesloten circuit moet dit water terug af te koelen zijn om terug naar de collector te worden gestuurd , enz ...
Welke energie men in de toekomst ook zal ontdekken , het zal steeds omgevormd worden naar electriciteit , want deze is gemakkelijk te transporteren en komt nu reeds in elk huisgezin binnen , trouwens , het gros van alle apparaten werkt heden ten dage op deze energievorm .
Kortweg , ik ben ervan overtuigd dat we dank zij een degelijk samenwerken op dit forum aardig ons steentje kunnen bijdragen om ons milieu ( moeder aarde ) te redden .
Blij dus erbij te horen ...
hello, hier ben ik , net als jullie op zoek naar ecologische alternatieve energieën , alle ideën zijn dus welkom . Zelfs combinaties kunnen tot goeie resultaten leiden .

Plaats reactie