vocht in binnenmuur.

verwarming, isolatie, huiselijk energieverbruik

Moderator: Moderators

Plaats reactie
ceesuitzeist
Berichten: 24
Lid geworden op: 13 mei 2013, 13:58

vocht in binnenmuur.

Bericht door ceesuitzeist »

Mijn slaapkamer is een aangebouwde uitbouw aan het woonhuis.Vloer is gestort op zandplaat.2 binnenmuren zijn de oude buitenmuren van het huis.
Bij deze oude buitenmuren,die nu binnenzitten heb ik last van vocht in het stucwerk tot ongeveer 60 cm hoogte .Aangezien ik van deze problemen verlost wil zijn heb ik enkele vakmensen in geschakeld.
Nr. 1 Probeerde voor 2000 euro een kastje te verkopen die aan de muur geschroefd diende te worden en die zorgde dat er door stroom , het water in de muur naar beneden wordt gestuurd.Mocht het niet werken na 2 jaar , dan krijg je op 300 euro na je geld terug.
Nr.2 Vochtspecialist , op mijn vragen of de muur geinjecteerd kon worden , vertelde deze meneer,dat het geen optrekkend vocht was en dat hij het niet wilde injecteren, omdat hij dan geen garantie kon geven op het resultaat.
Nr.3 Specialist van het Schrijversysteem , vertelde dat het optrekkend vocht was, dat er doormiddel van plaatsing van het Schrijverssysteem op de 1 ste verdieping in de buitenmuur ,eruit gedreven kon worden en als er na 2 jaar nog problemen waren , die men dat echt niet kan oplossen , krijg je je geld terug , 2500 euro.
Nr.4 Specialist van het andere Schrijverssyteem,die regelmatig bij Harry Mens op TV is te zien, vertelde dat het optrekkend vocht was en dat de probleemmuren aan de binnenzijde , geinjected moesten worden en tevens moest ik de alle muren aan de buitenzijde laten voorzien van het Schrijverssyteem,kosten 6500 euro , maar ook hier garantie als het na 2 jaar geen resultaat was , geld terug.
Nr.5 Stuckadoor met 40 jaar ervaring, trok netjes zijn schoenen uit bij binnenkomst en boorde 2 gaten in de onderkant van de muur en vertelde dat het geen optrekkend vocht was,dat kon hij zien aan het boormaalsel.Injecteren had dan ook geen zin.Hij gaf advies om het stucwerk tot 1 meter hoogte te verwijderen en dan bracht hij enkele speciale lagen aan en werd de muur weer gestucd met speciale mortel.Advies om de muur tzt te verven met goede vocht doorlatende verf/latex.Goedkope verf van de Praxis was volgens hem ook geschikt.Kosten circa 300 euro.
Nr. 6 Isolatiespecialist, zag gelijk dat het optrekkend vocht,zonder goed onderzoek,had hele dure infraroodcamera bij zich en kon temperatuurverschillen laten zien.Nadat ik hem verteld had dat nr. 5 had geboord en vertelde dat het geen optrekkend vocht was, maar condensatie van de koude vloer tegen de muur, was die om.Oplossing verwarmingsdraad in de muur verwerken aan de onderzijde , of gewoon de muur aftimmeren ,zodat je het verberg.

Ja wat moet je dan als leek , mijn vrouw vond het verhaal van de verkoper van het Schrijverssysteem van 6500 euro, best overtuigend , omdat we 25 jaar geleden in ons vorige huis ook het Schrijverssyteem hadden laten aanbrengen en de indruk hadden dat het werkte .Zelf geloof ik dat het natte buitenmuren kan laten opdrogen.

Maar uiteindelijk heb ik toch vertrouwen in de ouwe stucadoor,vandaag heeft hij het afgebikte stuk muur voorzien van 4 verschillende lagen spul en omdat ik gelijk wilde betalen was ik maar 150 euro kwijt. Nu de muur enkele weken laten drogen en dan schilderen en we zien of het heeft geholpen.De ouwe Stucadoor is specialist in het waterdicht maken van keldermuren.
Gebruikersavatar
Pietje
Moderator
Berichten: 3507
Lid geworden op: 04 jun 2012, 22:39
Locatie: Wijbosch
Contacteer:

Re: vocht in binnenmuur.

Bericht door Pietje »

Kun je foto's en evt. een detailschets geven van hoe de muur is opgebouwd en geisoleerd? Waar staat de verwarming in de kamer? En wat is de temperatuur in die kamer en de kamer er naast, en komt er veel warme lucht de slaapkamer in door openstaande deuren?
-- We hebben de aarde niet geërfd van onze voorgangers, maar te leen van onze nakomelingen --
JantjeV8
Berichten: 4023
Lid geworden op: 03 feb 2009, 12:50

Re: vocht in binnenmuur.

Bericht door JantjeV8 »

Ik heb 'schrijversysteem' even gegoogled want had er nooit van gehoord. Eigenlijk een 'venturi' waarbij de onderdruk die door de wind veroorzaakt wordt, het vocht in die muur naar buiten transporteert.

Mijns inziens zijn dat onderdelen of producten die de spouwventilatie moeten verbeteren. Als de muur vochtig blijft moet je de oorzaak daarvan aanpakken, en niet oplappen door de spouw nog meer te ventileren.

Ik denk dat je stucadoor in elk geval op de juiste wijze diagnose uitvoert. Enkele centimeters dieper in je wand boren en er komt droog stof uit het boorgat, dan is het inderdaad geen optrekkend vocht, maar condenserend vocht wat te vaak voorkomt. Er condenseert te veel en te vaak vocht waardoor het niet uitdampt maar accumuleert. Dat uitdampen kun je verbeteren door producten te gebruiken als wandafwerking die beter ademen en meer vocht op kunnen nemen (leem bijv.) Of er voor te zorgen dat de oppervlakte temperaturen hoger worden zodat er minder condenseert, of om een barrière aan te brengen waardoor vocht niet in die muur opgenomen wordt, sealen dus zeg maar. En dat heeft je stucadoor dan waarschijnlijk gedaan.

Die geld teruggeef kunstjes zou ik nooit voor kiezen. Waarschijnlijk bestaan ze dan niet meer.
Heb je meneer 2 nog bedankt voor z'n eerlijk antwoord?
Gebruikersavatar
Atlas
Berichten: 510
Lid geworden op: 21 mar 2008, 16:17

Re: vocht in binnenmuur.

Bericht door Atlas »

Dag,

Het is al vaker ter sprake geweest, lees:
en de items daarvoor en daarna

groet,
Atlas
Plaats reactie