Pagina 1 van 1

verpakkingsfolie vs tonzonfolie

Geplaatst: 22 nov 2007, 10:44
door pdkl
Ik ben voornemens een deel van onze kruipruimte te voorzien van folie om de vochtigheid hierin te verminderen. Het idee was om dat met Tonzon bodemfolie te doen, maar het lijkt me dat dat net zo goed kan met bubbeltjes verpakkingsfolie. Ik hoef geen smetteloze kruipruimte, ik wil hem droger. Als ik verpakkingsfolie gebruik is dit voor circa 1/5 van de prijs van Tonzon en kan ik zelfs 2 lagen leggen (er komt geen grondwater in de kruipruimte). Iemand ervaring en/of andere ideeen?

Patrick

Geplaatst: 22 nov 2007, 20:19
door Brit
Het is erg belangrijk om eerst te kijken waar het vocht vandaan komt. Ook klinkt hetgeen jij wilt doen meer op isoleren dan op vochtweren?
Om van vocht onder het huis af te komen, moet je draineren en/of ventileren. Ventileren kost warmte waarvoor isolatie zeer nuttig kan zijn.

Maar laten we bij het begin beginnen, waarom is er een vochtprobleem en waardoor wordt deze veroorzaakt :?: :!:

Geplaatst: 22 nov 2007, 21:14
door Pigion
Naar mijn mening heeft het weinig zin alleen een deel van de kruipruimte van folie te voorzien. De kruipruimte is één grote ruimte en de luchtvochtigheid zal in de gehele ruimte gelijk zijn en gelijk blijven. Het heeft m.i. alleen zin als het niet bedekte deel van de grond droog is, dus niet aardvochtig, want dan verdanpt in dat deel toch weer water. In het koudste gedeelte van de kruipruimte zullen druppels aan koude delen hangen.
Of je gewooon folie kan gebruiken i.pv. Tonzon ligt aan de soort en kwaliteit van de folie. Sommige worden op den duur "bros" onder invloed van U.V. straling, temperatuur of simpel verlies van structuur.
Ik heb geen ervaring met bubbelplastic.
Pigion