Pagina 1 van 1

Zelfbouw mooi koperen zonnepaneel

Geplaatst: 24 nov 2014, 21:03
door fulldozer
Aangezien wij een origineel boerderijtje in Italië hebben gerestaureerd, willen wij ons werk niet ontsieren met hightech zonnepanelen. We hebben twee mogelijkheden. 1. Ik maak zelf twee zonnepanelen. Die komen dan aan de muur in de hoek naast de trap waar op de ene muur s'ochtens en op de andere s middags de zon schijnt. Hier in midden Italië is dat vaak zo. Twee panelen dus. Die wil ik van koper maken zonder achtergrond. Koper wordt toch wel donker. De bedoeling is om de mooie muur er achter te blijven zien. Je loopt er vlak langs. De uitdaging is om voldoende rendement te hebben in het voor en na jaar. De panelen zullen dus zeker wat groter worden maar dat kan wel. Bedenkt, zelfs gisteren zaten wij nog met onze jas aan in de luwe hoekje koffie zaten te drinken. Dus neem mee dat bij ons de zon heel wat vaker schijnt dan bij julllie.

Goed, boys, wat denken jullie daarvan.

Re: Zelfbouw mooi koperen zonnepaneel

Geplaatst: 24 nov 2014, 21:49
door Pietje
Je kan warmte ook opslaan, in een buffervat. Dan heb je aan 1 goed opgehangen paneel al voldoende.
Ooit vorst in de winter? Dan daarop beveiligen. Verder uitstekend plan. Er zijn verschillende youtube filmpjes te vinden van zelf een koperen collector solderen.

Re: Zelfbouw mooi koperen zonnepaneel

Geplaatst: 24 nov 2014, 23:53
door fulldozer
Er zijn inderdaad wel zelfbouwers, ook hier is Italië. Maar ze stoppen die buizen allemaal in een zwarte bak met glas ervoor. Ik dacht als ik een groter paneel maak dan kan ik het misschien zonder de ombouw doen.