Pagina 1 van 1

Hamster Power!

Geplaatst: 12 mar 2006, 12:17
door Bert
Een origineel doe-het-zelf project, of hoe een hamster de nachtverlichting verzorgt: http://www.otherpower.com/hamster.html !

Overigens is deze site, otherpower, zeker de moeite waard voor wie info zoekt over zelfbouw windmolens. "The cutting edge of low power"..

Geplaatst: 12 mar 2006, 14:14
door Dirk Bauwens
Dit project is in zoverre interessant dat het aantoont dat levende wezens ultra effici?nt functioneren. Dat wil zeggen: met weinig nutteloos energieverlies. Wist je dat het voor een gemiddeld mens haast onmogelijk zou zijn om op ??n volle werkdag 1 kWh aan electriciteit op te wekken ?

De op de website getoonde zelfbouw-windmolen lijkt me werkelijk super-interessant!!

Dirk

Geplaatst: 07 apr 2006, 15:46
door Dirk Bauwens
Dirk Bauwens schreef:Wist je dat het voor een gemiddeld mens haast onmogelijk zou zijn om op ??n volle werkdag 1 kWh aan electriciteit op te wekken ?


Uit een boek "Trapperkracht", een bekend boek uit de jaren 80, haal ik het volgende:
Op de universiteit van Oxford werden echter proeven gedaan op een fiets met ingebouwde dynamometer, waaruit bleek dat eentiende pk, of 75 watt, een redelijk cijfer is voor het kontinu vermogen van de doorsnee fietser bij een snelheid van 22 km/uur. Anderzijds kan 1/4 pk, ofwel bijna 200 watt, worden geleverd bij een snelheid van 28 km/uur, wat veel fietsers gedurende een beperkte tijd kunnen bereiken, en zelfs een vermogen tot 1 pk, of 750 watt, is mogelijk gedurende ongeveer ??n sekonde.


Dirk